Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009



..κάποτε,εορτασμοί για την πτώση του Τείχους Βερολίνου ανήκαν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας..αλλά ευτυχώς και στη σφαίρα της ελπίδας.


Water found on the moon!

«Σημαντικές» ποσότητες παγωμένου νερού ανακαλύφθηκαν στην Σελήνη, ανακοίνωσε σήμερα η NASA, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης αυτής που θα έχει πιθανώς εξαιρετικά επακόλουθα. «Βρήκαμε νερό, και όχι μόνο λίγο, αλλά σημαντικές ποσότητες», δήλωσε ο Αντονι Κολαπρίτ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) σε συνέντευξη τύπου.
Ένας άλλος αξιωματούχος της NASA εκτίμησε ότι πρόκειται για μια «μείζονος σημασίας» ανακάλυψη.
Κατά την αποστολή που έγινε τον περασμένο μήνα, η NASA είχε στείλει το διαστημικό όχημα LCROSS να συντριβεί σε έναν κρατήρα κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης, για να μπορέσει να μελετήσει τα υλικά που θα εκτινάσσονταν στον περιβάλλοντα χώρο μετά την συντριβή του διαστημικού οχήματος.


Kαι τώρα ποιός τους πιάνει!



Η τεχνολογία δεν αποξενώνει τους χρήστες

Σε αντίθεση με μία δημοφιλή πεποίθηση, η χρήση της τεχνολογίας δεν οδηγεί στην κοινωνική αποξένωση, ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ και τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν μεγαλύτερα και περισσότερο ποικίλα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με νέα μελέτη. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν προς μία κατεύθυνση», επεσήμανε ο Κιθ Χάμπτον, επικεφαλής της μελέτης του ινστιτούτου Pew που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. «Οι κοινωνικοί κόσμοι των ανθρώπων ενισχύονται από τις νέες επικοινωνιακές τεχνολογίες».
«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η χρήση του Ίντερνετ και τα κινητά τηλέφωνα ωθούν τους ανθρώπους σε μια δίνη αποξένωσης», δήλωσε ο Χάμπτον. Τα βασικά συμπεράσματα της νέας μελέτης «αμφισβητούν παλαιότερες έρευνες και φοβίες σχετικά με την επιβλαβή κοινωνική επίπτωση της τεχνολογίας». «Υπάρχει μία τάση να κατηγορούμε πρώτα την τεχνολογία όταν παρατηρούμε κάποια κοινωνική αλλαγή», εξήγησε ο Χάμπτον. «Όπως αποδεικνύεται», συνέχισε ο καθηγητής επικοινωνίας του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, «εκείνοι που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ έχουν εμφανή κοινωνικά πλεονεκτήματα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να διατηρήσουν επαφές και να μοιραστούν πληροφορίες με τρόπους που τους κρατούν κοινωνικά ενεργούς και σε σύνδεση με τις κοινότητές τους».
Η μελέτη βρήκε ότι ως «κοινωνικά αποκλεισμένοι» μπορούν να οριστεί ποσοστό 6% των Αμερικανών, ποσοστό που δεν έχει μεταβληθεί σχεδόν καθόλου από το 1985. Η μελέτη εξέτασε τα δίκτυα συζητήσεων των ανθρώπων - με ποιους επιλέγουν αν συζητήσουν σημαντικά θέματα - και τους στενούς κύκλους - του πιο κοντινούς και σημαντικούς έμπιστους ανθρώπους. Βρήκε ότι, κατά μέσο όρο, το μέγεθος των δικτύων συζητήσεων είναι 12% μεγαλύτερο για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, και 9% μεγαλύτερο για εκείνους που μοιράζονται φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.
Επιπλέον, η ποικιλομορφία των ανθρώπων στα βασικά δίκτυα τείνει να είναι 25% μεγαλύτερη για τους χρήστες κινητών, 15% για τους βασικούς χρήστες Ίντερνετ και ακόμη μεγαλύτερη για τους χρήστες που χρησιμοποιούν υπηρεσίες instant messaging ή μοιράζονται φωτογραφίες online.
Την ίδια ώρα, η μελέτη βρήκε ότι τα δίκτυα συζητήσεων των Αμερικανών έχουν συρρικνωθεί κατά ένα τρίτο από το 1985 και έχουν γίνει λιγότερο ποικιλόμορφα επειδή περιέχουν λιγότερα μέλη εκτός του οικογενειακού κύκλου. Σε μια τυπική χρονιά, οι άνθρωποι έχουν προσωπικές επαφές με άτομα του στενού τους κύκλου τις 210 ημέρες, κατά μέσο όρο. Επιπλέον, έχουν επαφές μέσω κινητού τηλεφώνου 195 ημέρες του χρόνου, μέσω του σταθερού 125 ημέρες και στέλνουν μηνύματα σε κινητά τις 125 ημέρες του χρόνου.
Επιπρόσθετα, έχουν επαφή με email 72 ημέρες, μέσω κάποιου κοινωνικού δικτύου στο web 39 ημέρες και μέσω ταχυδρομείου οκτώ ημέρες. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 2.512 ενήλικες, το καλοκαίρι του 2009.


αυτά φωνάζουν και οι κομπιουτεράδες τόσα χρόνια,αλλά τους ακούει κανείς?..



Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι μια Τουρκάλα 125 ετών!


Τον τίτλο της πιο ηλικιωμένης γυναίκας στον κόσμο κατέχει εφεξής μια 125χρονη Τουρκάλα που ζει στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, γράφουν σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες, επικαλούμενες τις τοπικές αρχές.
Η Χαλιμέ Σολμάζ, η ύπαρξη της οποίας δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα, γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1884 και εξακολουθεί να ζει, γράφουν οι εφημερίδες επικαλούμενες τον τοπικό αξιωματούχο Ιρφάν Ερτάς.
Η ηλικία της την καθιστά την πιο ηλικιωμένη γυναίκα του κόσμου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ύπαρξή της δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι σήμερα επειδή την περίοδο της γέννησής της, κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τα μητρώα δεν ήταν τόσο καλά ενημερωμένα.Πριν από την Σολμάζ, τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο κατείχε η Αμερικανίδα Γκέρτρουντ Μπέινς, η οποία απεβίωσε στις 11 Σεπτεμβρίου φέτος στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 115 ετών.
Η Σολμάζ έχει 7 παιδιά, 54 εγγόνια και περίπου 150 δισέγγονα και σύμφωνα με το περιβάλλον της «είναι πολύ καλά».


..καταλάβατε?