Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η σύλληψη του επιχειρηματία στην Κρήτη, δημιούργησε μια κατάσταση εντελώς γελοία

Δυστυχώς βλέπω έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου περί πνευματικών δικαιωμάτων από την σύλληψη ενός τύπου στην Κρήτη που δημιούργησε μια κατάσταση εντελώς γελοία. 
Λυπάμαι πολύ που βλέπω μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν πολεμήσει για την υπεράσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων. 
Και τελικά, αυτός που κερδίζει από αυτό το περιστατικό της Κρήτης, που θα σας ξαναπώ είναι εξαιρετικά γελοίο, αλλά θα προσθέσω και ύποπτο, και πολύ σωστά ο κύριος Κώστας Φέρρης φώτισε σ' ένα ιδιαίτερο σημείο, κάτι που βέβαια σίγουρα θα υποστηρίζει και η ΑΕΠΙ:
Ότι η σύλληψη αυτή του Κρητικού επιχειρηματία, είναι μια προβοκάτσια, για να διευκολύνει το Υπουργείο Πολιτισμού να περάσει την κατάργηση του Ποινικού μέρους του 2121.
Αυτό είναι το ρεζουμέ και αυτό πιστεύω και εγώ ακράδαντα.
Και μετά λύπης μου βλέπω ότι ο κόσμος τείνει να πιστέψει ακριβώς αυτήν την ύποπτη κίνηση την οποία όσο παρακολουθώ, όλοι και πιο σίγουρη είμαι ότι ήταν σκηνοθεσία του Υπουργείου Πολιτισμού με τους επιχειρηματίες που είναι αυτοί που πιέζουν για την κατάργηση του νόμου 2121.
Και θα θερμοπαρακαλέσω τον κόσμο να μην πέσει θύμα αυτής της αναίσχυντης προσπάθειας των επιχειρηματιών.
Γιατί αν καταργηθεί ο 2121, να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε πολύ καιρό να ξανακούσετε μουσική.
Να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε υπογράψει ήδη πολλοί δημιουργοί και κληρονόμοι την απαγόρευση των μουσικών έργων σε περίπτωση μη συνετισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και των επιχειρηματιών.
Και να είστε σίγουροι, θα το κάνουμε.