Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το αγαπημένο μου της ΕΡΤ

Πρέπει να καταλάβετε όλοι κάτι για να σταματήσει κάθε παραφιλολογία γύρω από την στήριξη προς την ΕΡΤ: Δεν στηρίζω τους βολεμένους της ΕΡΤ. ΚΑΝΕΙΣ από όλους όσοι μάχονται δίπλα στην ΕΡΤ αυτήν την στιγμή ΔΕΝ στηρίζει ΚΑΝΕΝΑΝ καρεκλοκένταυρο. Αυτούς τους 10-15 λίγους που έχουν δημιουργήσει και στην ίδια την ΕΡΤ προβλήματα και υποφέρουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από αυτούς. Να θυμήσω την περίπτωση του Μανώλη Ρασούλη και την τελευταία του επιστολή στον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Όταν ένας χώρος συνανθρώπων μας υποφέρει, κανείς δεν στηρίζει την μειοψηφία των βολεμένων. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβετε όλοι.

Στηρίζουμε ΑΠΟΛΥΤΑ τους υπόλοιπους 2.700 εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Αυτούς που βιώνουν χρόνια τώρα την πραγματικότητα της ΕΡΤ και έχουν δώσει ατέλειωτες μάχες για την ποιότητά της. Τους 2.700 εργαζόμενους, που όμως δεν επηρεάζει μόνο εκείνους αυτό το λουκέτο, αλλά χιλιάδες άλλους ανθρώπους που εξαρτώνται από εκείνη όπως για παράδειγμα τους Έλληνες δημιουργούς, που έχουν την ΈΡΤ σαν μόνη πηγή δημοσίευσης της δουλειά τους και κατά συνέπεια μένουν και αυτοί "άστεγοι" και "άνεργοι" έχοντας μείνει βορά στα χέρια του κάθε πρωϊνάδικου.
Αυτό δεν είναι καλό ούτε για εσάς, ούτε για την παιδεία των παιδιών σας.
Η ενημέρωσή σας μένει μόνο στα χέρια του κάθε επιχειρηματία και του ομίλου του. Μπορείτε να διανοηθείτε τι σημαίνει αυτό;

Στηρίζουμε την δημόσια λαϊκή υπόσταση της ΕΡΤ. Αυτό που ακριβώς δείχνει την ουσία της. Το ότι είναι ένα βήμα του λαού, ότι ανήκει ΜΟΝΟ στον λαό.
Στηρίζουμε την Δημοκρατία της ΕΡΤ, την Ιστορία της, τον συμβολισμό της και ότι αυτό συνεπάγεται.

Γι' αυτό, πριν μιλήσετε και πείτε ότι σας κατέβει στο κεφάλι, πρέπει να ΜΑΘΕΤΕ πρώτα τι σημαίνει Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και τι έχει προσφέρει τόσες δεκαετίες τώρα. Και μετά, στηρίξτε κι εσείς με την σειρά σας τους συμπολίτες σας.
Γιατί αν δεν μπορείτε να στηρίξετε τώρα αυτές τις οικογένειες, αν δεν μπορείτε να σταθείτε απέναντι στο χουντικό και άνευ προηγουμένου λουκέτο της, δεν είστε ικανοί να στηρίξετε ποτέ κανέναν.
Γιατί απλά δεν υπάρχει ανθρωπιά μέσα σας